Suikerbrood

De suikerbrood is een briochebrood waaraan parelsuiker wordt toegevoegd. De suiker smelt tijdens het bakken, waardoor het deeg ongelofelijk zacht wordt. Craquelin kan je op elk moment van de dag eten, bij de koffie of met een zelfgemaakte warme chocolademelk. Eet het gewoon zo, of in sneetjes met gezouten boter.

Een echte traktatie!

Sommigen denken dat suikerbrood of kramiek afkomstig is van het Oudfrans, en een samenvoeging is van ‘crème’ (room) en ‘miche’ (een soort brood), dus een brood bereid met room, een soort brioche. Anderen denken dan weer dat het woord afkomstig is van het middeleeuwse Latijn cremmicha, dat een meeteenheid aanduidde, een referentiegewicht (zoals een klein brood bijvoorbeeld !). Wat de etymologie ook moge zijn, dit briochebroodje wordt traditioneel hoe dan ook versierd met parelsuiker.

 

 

Verpakking

Vers :

  • In een pakket van 1 craquelin van 7 porties / 590 gr : 15 dagen bewaren.

Ingrediënten

TARWEmeel
Suiker (parelsuiker 16%)
Water
EIEREN
Plantaardige vetten niet-gehydrogeneerde
Adjuvans
Dextrose
Aroma
Gist
TARWE zuurdesem
Zout
Kan sporen bevatten van : SOJA, SESAM, MELK, NOTEN.

Galerie photo