Ardense Wafels
Ambachtelijke wafels
Deze ambachtelijke wafels met gistdeeg worden vervaardigd op traditionele, Ardense wijze Vroeger werden deze zachte, goudbruine lekkernijen traditioneel voor Nieuwjaar gemaakt in ‘galettières’, speciale wafelijzers in gietijzer op houtvuur.
Deze wafels zijn minder zoet en dikker en vooral jonge kinderen en ouderen zijn er gek op omwille van hun authentieke smaak.
Verschillende manieren om van onze wafels te genieten
Natuur, koud of verwarmd in de broodrooster, met boter, jam, overgoten met chocolade of honing.
Fijnproevers zullen ook dol zijn op de combinatie van zoet en zout en besmeren ze bijvoorbeeld met kruidenkaas.
Het favoriete recept van Luc: eenvoud
De beste manier om deze typische wafels uit de Belgische Ardennen te ontdekken is bij het ontbijt of bij het vieruurtje door ze in een lekker kopje koffie of een beker warme chocolademelk te soppen.
Verpakking
Vers:
- In een pakket van 6 wafels / 340 g: 15 dagen bewaren.
- In bulk: doos van 25 of 100 wafels: 15 dagen bewaren.
Ingrediënten
TARWEmeel |
Suiker |
Water |
Plantaardige vetten niet-gehydrogeneerde |
EIEREN |
Gist |
Zout |
Kan sporen bevatten van : SOJA, SESAM. |