Het verhaal van Luc

Nadat Luc in juli 2007 zijn bakkersdiploma had behaald, startte hij op zijn eentje de productie van 100% ambachtelijke wafels onder de naam ‘Luc’s Wafels’.
Dankzij dit uitzonderlijke supervers en volledig ambachtelijk bereide product, weet Luc al snel de smaakpapillen van de lekkerbekken onder ons te bekoren.

“De passie en het plezier om lekkere wafels te maken, kreeg ik mee van mijn grootmoeder langs moederskant: Marraine Jeanine.
Al van kindsbeen af bracht ik uren naast haar door om lekkere wafels te proberen maken.
De geur van het deeg en van het bakken brengen tal van herinneringen naar boven:
-“Luc, was je handen.”
-“Luc, ze gaan plakken als je vergeet het ijzer in te oliën,…”
-“Maar Luc, laat ze een beetje langer bakken, ze zijn te bleek, Man, man, man!”
-“Kijk, ‘t is je gelukt: dat ruikt verbrand, twee wafels voor de kippen.”
-” MAAR STOP MET TEVEEL DEEG TE ETEN: STRAKS HEB JE EEN INDIGESTIE!!! ”
– “Luister, ze bakken.”
– “Auw, je hebt je verbrand: snel, een kusje”
Dankzij mijn grootmoeder leerde ik een typisch Belgische lekkernij klaarmaken: de wafel.
Dankzij haar bereid ik elke dag eenvoudige en lekkere kwaliteitsvolle producten op ambachtelijke wijze.
Het is voor mij een waar genoegen om het resultaat van de traditionele Ardense familiale knowhow te delen.
Kwaliteit, dat proef je, van het verschil smul je. (Dat heeft niets te maken met een industrieel product).

De geschiedenis van het bedrijf

2007: Met zijn bakkersdiploma op zak, start Luc Mathot zijn activiteit in het dorp Celles.
2009: Hij wierf zijn eerste werknemer aan, een jeugdvriend, en nam zijn intrek in een nieuw gebouw.
2010: Het bedrijf blijft groeien en Luc weet zich te omringen met gemotiveerde en dynamische jongeren uit de streek
2011: Nieuwe uitdagingen bieden zich aan. Luc optimaliseert zijn productietool.
2012: Hij neemt een vertegenwoordigster in dienst.
2015: Hij bouwt zijn eigen ateliers met een oppervlakte van 1.200m². Zijn team groeit en telt een tiental personen.
2017: Hij behaalt zijn eerste IFS FOOD-certificaat met meer dan 99,31%
2018: Luc breidt zijn gamma uit met een nieuwe soort wafel: De 4/4-wafel.
2019: Luc stapt over op groene energie door een windmolen te bouwen om voldoende energie te produceren voor zijn activiteit.
Vandaag stelt hij 17 personen tewerk en bereidt hij zich voor op de internationalisering.