Geschiedenis

Het verhaal van Luc

Nadat Luc in juli 2007 zijn bakkersdiploma had behaald, startte hij op zijn eentje de productie van 100% ambachtelijke wafels onder de naam ‘Luc’s Wafels’.
Dankzij dit uitzonderlijke supervers en volledig ambachtelijk bereide product, weet Luc al snel de smaakpapillen van de lekkerbekken onder ons te bekoren.

“De passie en het plezier om lekkere wafels te maken, kreeg ik mee van mijn grootmoeder langs moederskant: Marraine Jeanine.
Al van kindsbeen af bracht ik uren naast haar door om lekkere wafels te proberen maken.
De geur van het deeg en van het bakken brengen tal van herinneringen naar boven:
-“Luc, was je handen.”
-“Luc, ze gaan plakken als je vergeet het ijzer in te oliën,…”
-“Maar Luc, laat ze een beetje langer bakken, ze zijn te bleek, Man, man, man!”
-“Kijk, ‘t is je gelukt: dat ruikt verbrand, twee wafels voor de kippen.”
-” MAAR STOP MET TEVEEL DEEG TE ETEN: STRAKS HEB JE EEN INDIGESTIE!!! ”
-“Luister, ze bakken.”
-“Auw, je hebt je verbrand: snel, een kusje”

Dankzij mijn grootmoeder leerde ik een typisch Belgische lekkernij klaarmaken: de wafel.

Dankzij haar bereid ik elke dag eenvoudige en lekkere kwaliteitsvolle producten op ambachtelijke wijze.

Het is voor mij een waar genoegen om het resultaat van de traditionele Ardense familiale knowhow te delen.

Kwaliteit, dat proef je, van het verschil smul je. (Dat heeft niets te maken met een industrieel product).

De geschiedenis van het bedrijf

  • 2024: Luc legt zijn activiteit weer volledig toe op de productie van wafels en bedenkt een nieuw recept voor kleine vier-vierdenwafeltjes. Hij ontwikkelt ook zijn assortiment diepvrieswafels.
  • 2023: Luc installeert een programma voor energiebeheer om zijn eigen verbruik te maximaliseren. Er wordt ook een warmteaccumulator geïnstalleerd om overtollige energie die tijdens het weekend wordt opgewekt door de zonnepanelen op te slaan, zodat er minder stookolie wordt verbruikt. Hij voegt 45 zonnepanelen toe.
  • 2022: Luc zet zijn ecologische transitie voort door 212 zonnepanelen te installeren. Hij heeft ook een nieuw product aan zijn assortiment toegevoegd: de craquelin.
  • 2020: Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 voltooit Luc een project dat hem al jaren na aan het hart ligt. Met de hulp van zijn vertegenwoordigster (Marie-Julie) is hij erin geslaagd HET RECEPT voor de “cannelé bordelais” te ontwikkelen.
  • 2019: Het bedrijf kiest resoluut voor groen door een installatie te bouwen die voldoende elektriciteit opwekt voor zijn activiteit. Het zet ook een afvalsorteersysteem op waarmee meer dan 96-98% van het afval kan worden gerecycleerd.
  • 2018: Luc breidt zijn assortiment uit met een nieuwe soort wafels: De vier-vierdenwafel met boter.
  • 2017: Hij behaalt zijn eerste IFS FOOD-certificering op het superieure niveau van 99,31%
  • 2015: Hij bouwt zijn eigen werkplaatsen met een oppervlakte van 1200 m². Zijn team groeit en telt nu ongeveer tien mensen.
  • 2012: Hij neemt een vertegenwoordigster in dienst.
  • 2011: Er liggen nieuwe uitdagingen in het verschiet. Luc optimaliseert zijn productieapparaat.
  • 2010: Zijn activiteiten ontwikkelen zich en Luc omringt zich met gemotiveerde en dynamische jongeren uit de regio.
  • 2009: Hij neemt zijn eerste werknemer in dienst, een jeugdvriend, en verhuist naar een nieuw gebouw.
  • 2007: Met zijn bakkersdiploma op zak begint Luc MATHOT zijn eigen zaak in het dorp Celles.

Fotogalerij