“De passie en het plezier om lekkere wafels te maken, kreeg ik mee van mijn grootmoeder langs moederskant: Marraine Jeanine.
Al van kindsbeen af bracht ik uren naast haar door om lekkere wafels te proberen maken.
De geur van het deeg en van het bakken brengen tal van herinneringen naar boven:
-“Luc, was je handen.”
-“Luc, ze gaan plakken als je vergeet het ijzer in te oliën,…”
-“Maar Luc, laat ze een beetje langer bakken, ze zijn te bleek, Man, man, man!”
-“Kijk, ‘t is je gelukt: dat ruikt verbrand, twee wafels voor de kippen.”
-” MAAR STOP MET TEVEEL DEEG TE ETEN: STRAKS HEB JE EEN INDIGESTIE!!! ”
– “Luister, ze bakken.”
– “Auw, je hebt je verbrand: snel, een kusje”
Dankzij mijn grootmoeder leerde ik een typisch Belgische lekkernij klaarmaken: de wafel.
Dankzij haar bereid ik elke dag eenvoudige en lekkere kwaliteitsvolle producten op ambachtelijke wijze.
Het is voor mij een waar genoegen om het resultaat van de traditionele Ardense familiale knowhow te delen.
Kwaliteit, dat proef je, van het verschil smul je. (Dat heeft niets te maken met een industrieel product).