Wafels met parelsuiker

Deze typisch Belgische wafels zijn geïnspireerd op de Luikse wafels, die volgens de legende werden uitgevonden door de kok van de Prins van Luik. Het gebak werd ontwikkeld op basis van briochedeeg dat werd opgewerkt met grote stukken parelsuiker. Het hele koninkrijk België viel als een blok voor dit nieuwe recept met heerlijke geur tijdens de bereiding.
Deze zachte wafel, die op sommige plaatsen gekarameliseerd is, wordt gekenmerkt door de ‘crunch’ door de suikerparel.

Verschillende manieren om van onze wafels te genieten

Koud of verwarmd (in de microgolf of op de grill), natuur, overgoten met chocolade, fruitcoulis of met een bolletje ijs en slagroom voor de lekkerbekken.

Het favoriete recept van Luc: De ‘tatin’-wafel

Karamelliseer appelen of peren in de pan.  Giet een laagje suiker in een pan en laat smelten tot het karamel wordt. Voeg de boter toe, meng en voeg de appelen (of peren) toe.
Laat snel opkomen vooraleer een beetje water toe te voegen en laat ongeveer +/- 30 minuten koken.
Houd het koken in de gaten en keer de appelen elk kwartier om zodat ze aan beide kanten mooi karamelliseren. Op het einde van de bereiding mag er bijna geen saus meer overblijven.
Leg de appels op een suikerwafel en voeg een bolletje vanille-ijs toe. En voor de lekkerbekken mag er ook nog een beetje slagroom bij.

 

 

Verpakking

Vers:

  • In een pakket van 5 wafels / 420 g: 15 dagen bewaren
  • In bulk: doos van 25 of 100 wafels: 15 dagen bewaren

 Diepgevroren:

  • Doos van 25 of 100 wafels: 3 maanden bewaren

 

Onze ingrediënten

Tarwemeel
Suiker (glucose)
Water
Plantaardig, niet-gehydrogeneerd vet
Eieren
Gist
Zout
Melk

 

Allergenen

Eieren en afgeleide producten
Granen met gluten
Melk, afgeleide producten en producten met lactose

Informations

Onze wafels

Wafels met gistdeeg

Deze ambachtelijke wafels met gistdeeg worden vervaardigd op traditionele, Ardense wijze Vroeger werden deze zachte, goudbruine lekkernijen traditioneel voor Nieuwjaar gemaakt in ‘galettières’, speciale wafelijzers in gietijzer op houtvuur.
Deze wafels zijn minder zoet en dikker en vooral jonge kinderen en ouderen zijn er gek op omwille van hun authentieke smaak.

Verschillende manieren om van onze wafels te genieten

Natuur, koud of verwarmd in de broodrooster, met boter, jam, overgoten met chocolade of honing.

Fijnproevers zullen ook dol zijn op de combinatie van zoet en zout en besmeren ze bijvoorbeeld met kruidenkaas.

Het favoriete recept van Luc: eenvoud

De beste manier om deze typische wafels uit de Belgische Ardennen te ontdekken is bij het ontbijt of bij het vieruurtje door ze in een lekker kopje koffie of een beker warme chocolademelk te soppen.

Verpakking

Vers:

  • In een pakket van 6 wafels / 340 g: 15 dagen bewaren
  • In bulk: doos van 25 of 100 wafels: 15 dagen bewaren

Diepgevroren:

  • Doos van 25 of 100 wafels: 3 maanden bewaren

Onze ingrediënten

Tarwemeel
Suiker (glucose)
Water
Plantaardig, niet-gehydrogeneerd vet
Eieren
Gist
Zout

 

Allergenen

Eieren en afgeleide producten
Granen met gluten

Informations

Onze wafels

4/4-wafels

Onze 4/4-wafels zijn de boterwafeltjes bij uitstek uit onze kindertijd. Bovendien gebruikt Luc het recept van zijn grootmoeder. U zal gek zijn op deze zachte wafeltjes.
In België zijn 4/4-wafels kleine gebakjes die onze grootmoeders maakten voor Nieuwjaar en deze aan te bieden aan iedereen die gelukkig nieuwjaar kwam wensen. Tegenwoordig eten we deze wafeltjes het hele jaar door, bij een kopje koffie of thee, als hapje voor de kids of als tussendoortje.

Het favoriete recept van Luc: De ‘lekkere’-wafel

Deze wafels zijn ‘magisch’. Iedereen is gek op dit heerlijke tussendoortje. Eet ze natuur of voor lekkerbekken zoals Luc: de versie met kiwi-banaan, slagroom met chocoladeschilfers.

 

Ik kreeg het recept en de knowhow om lekkere wafels te maken van mijn grootmoeder langs moederskant.
Hoeveel tijd heb ik niet met haar doorgebracht, al van kindsbeen af om goede wafels te kunnen maken:

-“Luc, was je handen.”
-“Luc, ze gaan plakken als je vergeet het ijzer in te oliën,…”
-“Maar Luc, laat ze een beetje langer bakken, ze zijn te bleek, man, man, man!”
-“Kijk, ‘t is je gelukt: dat ruikt verbrand, twee wafels voor de kippen.”
-” MAAR STOP MET TEVEEL DEEG TE ETEN: STRAKS HEB JE EEN INDIGESTIE!!! ”
– “Luister ze bakken.”
– “Auw, je hebt je verbrand: snel, een kusje”

Het bakken van ambachtelijke wafels is een KUNST die ik van mijn oma, marraine Jeanine, geleerd heb.
Kwaliteit, dat proef je, het verschil dat zie je: dit is geen industrieel product.

Verpakking

Vers:

  • In een pakket van 4 wafels / 270 g: 21 dagen bewaren
  • In bulk: doos van 25 of 100 wafels: 21 dagen bewaren

Diepgevroren:

  • Doos van 25 of 100 wafels: 3 maanden bewaren

Onze ingrediënten

Tarwemeel (gluten)
Suiker (glucose)
Eieren
Boter
Zout

 

Allergenen

Eieren en afgeleide producten
Granen met gluten
Melk, afgeleide producten en producten met lactose

Informations

Onze wafels

Onze wafels