CANNELÉS

Volgens de legende ontstond de cannelé in het klooster van de Annunciaten te Sainte-Eulalie in Frankrijk. De nonnen maakten gebakjes met overschotten van bloem die ze haalden in de haven en dooiers die niet werden gebruikt voor het klaren van wijn. Ze maakten een zeer dun deeg dat ze rond een stengel van suikerriet rolden en bakten, en noemden hun lekkernij canelas of canelons. Bij de laatste verbouwingen van het oude klooster werd echter geen spoor van de geribbelde bakvormen gevonden! Maar het lijdt geen twijfel dat de geschiedenis van dit gebakje verbonden is met de geschiedenis van Bordeaux en van wijn. Tijdens het “klaren” werd de wijn in de vaten traditioneel gefilterd met eiwit. Het eigeel dat overbleef werd gebruikt om canelés te maken.

 

Elke familie in Bordeaux heeft haar eigen recept voor canelés. Het verschil zit vaak in de bakvorm die ze gebruiken, en het ontvormen van de kleine flans is een erg delicaat werkje. Opdat die goudgeel en knapperig zouden zijn, is de keuze van de bakvorm doorslaggevend. Maar het belangrijkste is dat cannelé zacht is aan de binnenkant en gekarameliseerd aan de buitenkant.

Verpakking

Vers :

  • In een pakket van 5 cannelés / 200 gr : 15 dagen bewaren.
  • In bulk : doos van 25 of 100 cannelés : 15 dagen bewaren.

Diepgevroren :

  • In een pakket van 5 cannelés / 200 gr : 3 maanden bewaren.
  • In bulk : doos van 25 of 100 cannelés : 3 maanden bewaren.

Ingrediënten

MELK
Suiker
TARWEmeel
EIEREN
Zout
Vanillearoma
Kan sporen bevaten van: SOJA, SESAM, NOTEN.

 

FOTOGALERIJ