Viervierde-wafels MET BOTER

Ambachtelijke wafels

Onze 4/4-wafels zijn de boterwafeltjes bij uitstek uit onze kindertijd. Bovendien gebruikt Luc het recept van zijn grootmoeder. U zal gek zijn op deze zachte wafeltjes.
In België zijn 4/4-wafels kleine gebakjes die onze grootmoeders maakten voor Nieuwjaar en deze aan te bieden aan iedereen die gelukkig nieuwjaar kwam wensen. Tegenwoordig eten we deze wafeltjes het hele jaar door, bij een kopje koffie of thee, als hapje voor de kids of als tussendoortje.

Het favoriete recept van Luc: De ‘lekkere’-wafel

Deze wafels zijn ‘magisch’. Iedereen is gek op dit heerlijke tussendoortje. Eet ze natuur of voor lekkerbekken zoals Luc: de versie met kiwi-banaan, slagroom met chocoladeschilfers.

 

Ik kreeg het recept en de knowhow om lekkere wafels te maken van mijn grootmoeder langs moederskant.
Hoeveel tijd heb ik niet met haar doorgebracht, al van kindsbeen af om goede wafels te kunnen maken:

-“Luc, was je handen.”
-“Luc, ze gaan plakken als je vergeet het ijzer in te oliën,…”
-“Maar Luc, laat ze een beetje langer bakken, ze zijn te bleek, man, man, man!”
-“Kijk, ‘t is je gelukt: dat ruikt verbrand, twee wafels voor de kippen.”
-” MAAR STOP MET TEVEEL DEEG TE ETEN: STRAKS HEB JE EEN INDIGESTIE!!! ”
- “Luister ze bakken.”
- “Auw, je hebt je verbrand: snel, een kusje”

Het bakken van ambachtelijke wafels is een KUNST die ik van mijn oma, marraine Jeanine, geleerd heb.
Kwaliteit, dat proef je, het verschil dat zie je: dit is geen industrieel product.

Verpakking

Vers:

  • In een pakket van 4 wafels / 260 g℮ : 15 dagen bewaren
  • In bulk : doos van 25 of 100 wafels: 15 dagen bewaren

Ingrediënten

EIEREN
TARWEmeel
Suiker

BOTER 15%

Plantaardige vetten (voor 100% RSPO gewaarborgd duurzaam en niet-gehydrogeneerde palm en koolzaad, lecithine (zonnebloem, koolzaadolie)

Water
Zout
Kan sporen bevatten van: SOJA, SESAM.

Verkrijgbaar in biologisch

FOTOGALERIJ