Wafels met parelsuiker

Ambachtelijke wafels

Deze typisch Belgische wafels zijn geïnspireerd op de Luikse wafels, die volgens de legende werden uitgevonden door de kok van de Prins van Luik. Het gebak werd ontwikkeld op basis van briochedeeg dat werd opgewerkt met grote stukken parelsuiker. Het hele koninkrijk België viel als een blok voor dit nieuwe recept met heerlijke geur tijdens de bereiding.
Deze zachte wafel, die op sommige plaatsen gekarameliseerd is, wordt gekenmerkt door de ‘crunch’ door de suikerparel.

Verschillende manieren om van onze wafels te genieten

Koud of verwarmd (in de microgolf of op de grill), natuur, overgoten met chocolade, fruitcoulis of met een bolletje ijs en slagroom voor de lekkerbekken.

Het favoriete recept van Luc: De ‘tatin’-wafel

Karamelliseer appelen of peren in de pan.  Giet een laagje suiker in een pan en laat smelten tot het karamel wordt. Voeg de boter toe, meng en voeg de appelen (of peren) toe.
Laat snel opkomen vooraleer een beetje water toe te voegen en laat ongeveer +/- 30 minuten koken.
Houd het koken in de gaten en keer de appelen elk kwartier om zodat ze aan beide kanten mooi karamelliseren. Op het einde van de bereiding mag er bijna geen saus meer overblijven.
Leg de appels op een suikerwafel en voeg een bolletje vanille-ijs toe. En voor de lekkerbekken mag er ook nog een beetje slagroom bij.

 

 

Verpakking

Vers:

  • In een pakket van 5 wafels / 420 g: 15 dagen bewaren
  • In bulk: doos van 25 of 100 wafels: 15 dagen bewaren

 Diepgevroren:

  • Doos van 25 of 100 wafels: 3 maanden bewaren

 

Onze ingrediënten

Tarwemeel
Suiker (glucose)
Water
Plantaardig, niet-gehydrogeneerd vet
Eieren
Gist
Zout
Melk

 

Allergenen

Eieren en afgeleide producten
Granen met gluten
Melk, afgeleide producten en producten met lactose

Share