Wafels met gistdeeg

Ambachtelijke wafels

Deze ambachtelijke wafels met gistdeeg worden vervaardigd op traditionele, Ardense wijze Vroeger werden deze zachte, goudbruine lekkernijen traditioneel voor Nieuwjaar gemaakt in ‘galettières’, speciale wafelijzers in gietijzer op houtvuur.
Deze wafels zijn minder zoet en dikker en vooral jonge kinderen en ouderen zijn er gek op omwille van hun authentieke smaak.

Verschillende manieren om van onze wafels te genieten

Natuur, koud of verwarmd in de broodrooster, met boter, jam, overgoten met chocolade of honing.

Fijnproevers zullen ook dol zijn op de combinatie van zoet en zout en besmeren ze bijvoorbeeld met kruidenkaas.

Het favoriete recept van Luc: eenvoud

De beste manier om deze typische wafels uit de Belgische Ardennen te ontdekken is bij het ontbijt of bij het vieruurtje door ze in een lekker kopje koffie of een beker warme chocolademelk te soppen.

Verpakking

Vers:

  • In een pakket van 6 wafels / 340 g: 15 dagen bewaren
  • In bulk: doos van 25 of 100 wafels: 15 dagen bewaren

Diepgevroren:

  • Doos van 25 of 100 wafels: 3 maanden bewaren

Onze ingrediënten

Tarwemeel
Suiker (glucose)
Water
Plantaardig, niet-gehydrogeneerd vet
Eieren
Gist
Zout

 

Allergenen

Eieren en afgeleide producten
Granen met gluten

Share